Werkwijze met bedrijven

Een coach traject bestaat uit een aantal gesprekken en opdrachten waarin de deelnemer gaat werken aan hoe hij/zij de dingen doet en wat hij/zij daarin graag anders zou willen. In een veilige en rustige omgeving leert men aan te pakken wat niet goed voelt en werkt een ieder aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling met als doel de gewenste verandering te bewerkstelligen.

Introductie gesprek

Eerste contact is afstemmen

De eerste stap is een gesprek met de te coachen deelnemer(s) om met elkaar af te stemmen wat de vraag is en of er wederzijds vertrouwen is om een traject aan te gaan. Is dat niet het geval, dan is dat niet erg en dan blijft het bij dit gesprek. Komen we tot overeenstemming dan spreken we af wat voor traject het gaat worden en maakt de coach een offerte die ter goedkeuring naar de deelnemer(s) en daarna naar de opdrachtgever in het bedrijf wordt gestuurd. Pas als deelnemer(s) en opdrachtgever akkoord gaan is er een overeenkomst en maakt de coach een afspraak om met de deelnemer(s) te starten.

Coach traject

Coach gesprekken met een individuele deelnemer

Voor aanvang van het eerste coachgesprek heeft de deelnemer vragenlijsten ingevuld. In het eerste coachgesprek worden de resultaten van deze test en de dingen die de deelnemer graag anders zou doen besproken en help ik de deelnemer met het formuleren van het persoonlijke coach doel. De inhoud van de gesprekken daarna hangt af van de vraag van de deelnemer en is niet op voorhand vast te stellen.

Een individueel coachtraject bestaat uit minimaal 3 gesprekken en gemiddeld uit 5 gesprekken.

Na 3 gesprekken is er vaak al iets veranderd. Meer gesprekken kunnen veranderingen krachtiger maken waardoor het gewenste gedrag meer als vanzelf wordt gepraktiseerd.

Tussen de gesprekken door voert de deelnemer opdrachten uit die aan het eind van ieder gesprek worden overeen gekomen. De opdrachten zijn bedoeld om de deelnemer gewend te laten raken aan de nieuwe inzichten en hem/haar dichter bij het persoonlijke coachdoel te brengen.

Team traject

In het eerste gesprek met het team wordt besproken wat er in het team speelt en de dingen die de deelnemers graag anders zouden willen. Het team formuleert een gezamenlijk teamdoel. Voor aanvang van het individuele gesprek hebben de deelnemers vragenlijsten ingevuld.  Het tweede gesprek is voor iedereen een individueel gesprek. Daarin worden de testresultaten besproken en een persoonlijk coach doel behandeld. De gesprekken daarna zijn met het team en bevatten oefeningen met elkaar. De precieze inhoud van deze gesprekken is niet op voorhand vast te stellen.

Een team coach traject heeft altijd 1 individuele sessie per persoon en minimaal 2 team sessies.

Locatie

De individuele gesprekken worden gevoerd op de locatie waar het bedrijf is gevestigd of in de coachruimte aan huis in Lage Zwaluwe of online.

De team sessies worden gehouden op de locatie waar het bedrijf is gevestigd.