Jezelf zijn in je contacten met anderen geeft energie!

Nu alles weer gaat opstarten na de zomer en je misschien ook weer vaker fysiek naar je werk gaat is het belangrijk even stil te staan bij hoe jij de dingen doet en wat je daar van vindt. Stil staan bij welke ballen jij in de lucht wilt houden en hoe jij dat dan op jouw manier het beste kan doen.

In je werk, in je relatie, in je familie, bij vrienden, in winkels, op straat, overal heb je te maken met andere mensen die een bepaald gedrag van je verwachten en reageren op jouw gedrag. Op social media en ook in online meetings heb je te maken met wat anderen van je verwachten en van je vinden. De verleiding om je gedrag te voegen naar wat je wilt dat anderen van je vinden is groot.

Er is een gevaar dat je je jezelf kwijt raakt. En dat voelt niet goed. Hoe maak je dan je keuzes? Wat is dan je persoonlijke focus? Hoe laad je jezelf op? Hoe blijf je zelf overeind in contact met anderen?

Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed kent. Dat je jezelf bewust bent van je kwaliteiten en je interesses en je bewust bent van je specifieke persoonlijke kracht. Van daaruit is de verbinding met anderen succesvoller, in je relatie(s), op je werk en online.

  • Het geeft namelijk energie als je de dingen doet die je als vanzelf makkelijk doet. Dat zijn jouw kwaliteiten. Het is niet zo dat iedereen dat makkelijk doet. Het zijn jouw persoonlijke kwaliteiten.
  • Het geeft ook energie als je de dingen doet waar je motivatie voor hebt, gewoon omdat het je interesseert, omdat ergens in jou hier een vuurtje voor brandt. Het is jouw persoonlijke drive.
  • Het geeft energie om te weten wat je kan, je bewust te zijn van wat je hebt geleerd en wat je hebt gedaan. Dat is jouw persoonlijke kennis en ervaring.

Het is niet zo vanzelfsprekend en ook niet zo makkelijk om jezelf echt te kennen en van daaruit te leven, om autonoom te zijn en tegelijk verbinding te kunnen maken met anderen. En dan ook nog te beseffen welke uitdagingen en welke valkuilen er zijn voor jou persoonlijk.

Het is de moeite waard om te investeren in jezelf en op jouw persoonlijke manier te groeien zodat je trouw aan jezelf bent en optimaal met anderen kan samenleven en samenwerken.

Wilma den Hoed van Mind2 coaching kan hierbij helpen. Heb jij op dit moment wat hulp nodig bij jouw persoonlijke ontwikkeling? Neem contact met me op voor meer informatie of voor een introductiegesprek. Contact