(Her)ken jezelf en de ander

Team workshop

Mind2 heeft een team workshop ontwikkeld die gaat over bewust zijn van je eigen gedrag en het gedrag van anderen. Over situaties leren herkennen in de interactie met anderen. Over situaties die veel emotie bij je oproepen waardoor je misschien niet reageert zoals je zou willen reageren. Over hoe je jezelf kan uitdagen om zo’n situatie eens anders te bekijken. Over je valkuilen kennen en je uitdagingen aangaan! Met als doel om bewust te reageren in bepaalde situaties zodat je bereikt wat je graag wilt.

Deze workshop voor 6-8 deelnemers is geschikt voor mensen in bedrijven en in training – en cursus programma’s waar mensen werken aan persoonlijke ontwikkeling. De opdrachten zijn persoonlijk en worden alleen gedeeld in de groep als mensen dat kunnen en willen. De interactie in de groep wordt bevorderd doordat een ieder met zijn eigen vraag werkt maar ook ziet hoe dat voor ieder op zijn manier nieuwe inzichten oplevert. Men leert hoe verschillend mensen kunnen reageren op bepaalde situaties en hoe ieder vanuit zijn context de wereld ziet.

Leerdoelen

Bewustwording van je eigen gedrag en dat van anderen

Jezelf uitdagen om dingen anders te bekijken

Je valkuilen kennen en je uitdagingen aangaan

Leren werken met de kwadranten van Ofman

Als deelnemer neem je een situatie voor ogen waarin je contact had met een ander/anderen en je een negatieve emotie ervaarde. Misschien wel een situatie die vaker voorkomt. Een situatie waarvan je weet dat je daar een volgende keer liever iets minder heftige emoties bij zou willen ervaren. Het kan een situatie zijn waarin je boos werd, of dat je je ergerde, of dat het je stoorde dat je het niet eens kon worden met iemand etc. Voor iedere deelnemer is dit weer anders. Er worden oefeningen gedaan waardoor je op een andere, wellicht verfrissende, manier naar je eigen situatie leert kijken.

Door te begrijpen waar de emotie vandaan komt, hoe je je specifieke uitdagingen aan kunt gaan en door van elkaar te leren, leer je meer in balans te komen. Je negatieve emoties zijn namelijk erg interessant omdat deze de bron zijn van je persoonlijke ontwikkeling. Daarin merk je wat je graag anders wilt.

Interesse in deze workshop? Mail naar wilma@mind2.nl en ik neem contact met je op? Of bel gelijk naar 0621702704.